Myšlienka urobiť v krásne zrekonštruovaných historických priestoroch v centre mesta miesto, kde sa budú trnavčania radi stretávať a užívať si kultúru a kvalitnú gastronómiu, sa rodine Trnkovcov skutočne vydarila. Že to má byť skôr piváreň s kvalitným jedlom, sa značne zmenilo angažovaním kreatívneho šéfkuchára Lukáša Heska, ktorého filozofia nevšedných jedál zo všedných surovín skĺbená do perfektných kombinácií chutí premenila Akademiu na gurmánske miesto nevšedných chutí s možnosťou ochutnať aj kvalitné čapované pivo. My sme si dali kváskový langoš Ferrari s fermentovanými paradajkami, bylinkami z Beladíc a pecorinom, tatarák z vyzretej jalovice s údeným kuracím tukom a chrenom a na záver jahňací guláš na spôsob karí s parenou buchtou a solenou uhorkou. Áno, takto si predstavujem nevšedné jedlá v modernom bistre.